Om mig och min historia 


När jag var tre år bestämde sig mina föräldrar för att vi skulle flytta ut på landet. I "gröna-vågen-svängen" lämnade vi Göteborg och  landade i Ucklum, på en gård vid namn Lilla Komperöd. Här fick mina föräldrars kreativa sidor komma till sin rätt. Min pappa som snickare och min mamma med  kunskap och gåva för färg och form. Ett oslagbart par som skapade mitt barndomshem med vackra ärvda, gedigna möbler och tapeter  som gav ett personligt, vackert, ombonat och kärleksfullt hem.

Att skapa ett sådant hem tar tid och där fick vi alla tre syskon, Anna-Ulrika, Gabriella och Victoria, hjälpa till att hantlanga till pappa i sitt snickrande samt se och hjälpa till när mamma satte färg och inredning på plats. 


Deras renoveringsprojekt, eller livsprojekt, med huset blev tio rum och kök med  stil åt Ingemar Bergman-filmen "Fanny & Alexander", så får ni en bild. Att växa upp på en gård med djur och renoveringsprojekt har gjort mig till att inte vara rädd  att jobba och ta i och vikten av att hjälpas åt.  I tonåren var det dock inte alltid roligt, då jag hellre ville vara med kompisarna istället för att ta in hö eller ta upp potatis.


I tonåren  var gymnastik ett stort intresse, och då framför allt höjdhopp. Vid ett tillfälle fick jag en sträckning som ej gick över, och som visade sig vara en begynnande höftluxation på grund av ärftlig sjukdom. Det hela slutade  med spikade höftleder i två år. Därefter höll höfterna fram tills  för ett par år sedan. Nu har jag två höftproteser och är oerhört tacksam för dessa och att medicinsk teknik går framåt. 

Den här händelsen med höfterna och andra oturshändelser  i tonåren  resulterade i att jag tillbringade en del tid på sjukhus samt med rehabilitering.  Det skapade ett stort intresse kring vården och dess arbete.  Att vara patient, som jag i tonåren, är ett bra förarbete och insyn i hur vård, omvårdnad och bemötande till patienten är. Nu låter det som jag blev dåligt bemött eller behandlad, det blev jag absolut inte. Alla gjorde ett fantastiskt jobb utifrån hur vården såg ut på den tiden (hur lät det ... jag är ju inte 100 år...än)

Intresset för vårdyrket blev större och nyfikenheten på hur allt hänger ihop med både kropp och själ.  Min högsta dröm ett tag var att bli ortoped, läkare eller sjukgymnast.  Avgörandet till det var nog att jag hade en fantastisk ortoped och sjukgymnast vid höftledsskadan samt övrig personal som sjuksköterskor och undersköterskor som gjorde under för en orolig tonåring. 


Efter olika utbildningar och  erfarenheter i många år  från barnomsorg, turism, resor, au-pair år i Australien, barnsjukvård, sjukvården, äldreomsorgen, rehabilitering  lämnade jag vården efter 17 år och utbildade mig till vårdlärare. Här tog jag med mig all min kunskap och erfarenhet och kunde delge de till alla fantastiska  ungdomar  på ungdomsgymnasiet samt vuxna på vuxenutbildning.  Att vara lärare  har berikat mitt liv oerhört. En lycka att få vara en pusselbit i en människas utbildning och liv. Att väcka ett intresse och se hur eleven förvaltar kunskapen och använder den i praktiken, samt kunna bygga på med mer kunskap och erfarenhet om de så önskar. 


Vid sidan av mina yrken  har inredning och skapade varit ett intresse som jag utövat i mina hem. Inredningen är en blanding av när gammalt möter nytt. Där jag exempelvis placerar en möbel, tavla, spegel från en tidigare släkting med affektionsvärde för mig  eller något jag köpt på auktion eller loppis som får nytt liv och en historia i vårt hem. Det skapar en personlighet och ett ombonat hem. Sedan många år har jag också tillverkat mina ekologiska doftljus gjorda av sojavax. Dessa säljer jag i butiken i olika dofter. 


För många år sedan började min man Fredrik och jag vårt livsprojekt med  husprojekt på vår kära ö Flatön i Bohuslän. Där har även våra två barn Jacob och Beata varit med och hjälpt till och fått se hur allt skapas och tar form, såsom jag fick se och göra som liten. 

Nu har barnen flyttat hemifrån sen några år tillbaka och jag känner att mitt skapande och kreativitet ska få ta större plats. 


Under sommaren 2022 hjälpte jag min syster Victoria i hennes butik Qvist och Löf Diversehandel några gånger. Hon säljer byggnadsvård och interiör och har haft butik i stort sett hela sitt liv samt cafe.  Där föddes idén om att jag skulle komplettera med mer interiör ihop med henne. 

I november 2022 öppnade jag upp Syster Gabriella Interiör. Här kastar jag mig ut i en ny bransch där jag kan få njuta av allt vackert och få skapa något som kunderna förhoppningsvis tycker om när de kommer in i butiken plus att jag får möta alla  spännande  kunder. 


Tänk vad arv och miljö kan påverka ens val i livet