Hållbarhet 


Syster Gabriella interiör är en av företagarna i Morlanda by, som samarbetar i en gemensam handelsplats, där ett av de viktigaste målen är att värna en levande landsbygd. Varje besökare skall här kunna finna något att titta på eller handla, och alla skall förhoppningsvis finna det som ett trevligt utflyktsmål att åka till. 

 

I butiken säljer jag närproducerad inredning och hantverk, med ambitionen att gynna såväl närområde som kvinnlig företagsamhet.

Jag har ett, bland annat, ett samarbete med en kvinnlig keramiker (Lia Andersson) som tillverkar  ”Tutt”- och ”Mustasch”-muggar. För varje såld mugg skänker jag 5 kr till Bröstcancerfonden eller Prostatakampen. 

Mina dammvippor kommer från Sahlins strutsfarm, där de tar vara på allt från strutsen. Hela deras gård arbetar ekologiskt, och de har restaurang samt försäljning av strutskött och mycket annat.


Sedan 15 år tillbaka tillverkar jag, Syster Gabriella, mina egna ekologiska doftljus. Doftljus gjorda av sojavax från sojabönan med blyfri veke och doft från eteriska oljor.

Jag stöper ljusen i glasburkar, men även i återvunna saker som till exempel glas, sockerskålar, vaser eller olika föremål som jag finner på loppis eller återbruk. När kunden köpt en återvunnen ljuskollektion, finns en vacker vas kvar när ljuset brunnit upp. När det gäller val av inredning av olika slag är jag noggrann med mina leverantörer, och väljer de som gynnar god och hållbar kvalitet på varorna, och har produktion med god arbetsmiljö och schyssta arbetsvillkor.